Vücuttaki faça ve jilet izlerine dikkat

Dermatoloji Uzmanı Doktor Fatma Yıldız, faça izlerinin tedavisinde en iyi sonucun kombine tedavilerle alındığını kaydetti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Vücuttaki faça ve jilet izlerine dikkat


Doktor Fatma Yıldız, ?Öncelikle şunu kabul etmek gerekir ki; faça, jilet izleri tam olarak geçmez. Fakat izleri azaltabiliriz. Faça izlerini daha az görünür hale getirebiliriz.? dedi. 
Faça izlerinin tedavisinde en iyi sonucun kombine tedavilerle alındığını belirten Doktor Fatma Yıldız, ?Yani lazer tedavileri ile birlikte içten iyileşme sağlayan iğne ile yapılan tedaviler birlikte kullanılırsa sonuçlar daha başarılı olur. 
Faça izlerinin tedavisinde kullanılan lazer tedavilerin başında Fraksiyonel lazerler gelmektedir. Bu lazerler cilde mikron düzeyinde kanallar açar. Bu kanallar iyileşirken cildi yenilemiş olur. İzlerin azalması sağlanır. 
Faça izlerinin tedavisinde kullanılan diğer bir yöntemde iğneli tedavilerdir. İğne ile izlerin içerisine cildi yenileyici maddeler enjekte edilir. Enjekte edilen madde, vitamin ve minerallerden oluşan bir karışım veya hyaluronik asit olabilir. İkisinde de amaç cildin içerden iyileşmesini sağlamaktır. Böylece lazerle üst tabaka soyulduğunda alttan daha sağlıklı bir cilt gelir. 
Bunun dışında iğneli radyo frekans, dermaroller gibi cildi yenileyici başka tedavilerde kullanılabilir. Tüm tedavilerde amaç yeni kollajen oluşturup kesi izinin daha az görülmesini sağlamaktır. Kesi yerleri kabarık şekilde ise kabarık alanların içine yapılacak kortikosteroid iğneler kabarıklığın giderilmesinde çok işe yarar. 
Bu tedavilerin hepsi uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Deri bütünlüğünü bozan bu tedaviler doktor olmayan kişiler tarafından yapılırsa kalıcı izler bırakabilir. Bu tedaviler süresince doktorunuz size uygun iz giderici kremler önerecektir.? diye konuştu. 
Doktor Fatma Yıldız, faça izlerinin cerrahi olarak çıkarılmasının çözüm olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: 
?Çünkü kesi izi olan yeri kesip çıkartıldığında bu alanına tekrar dikiş atılması gerekir ki bu da daha fazla bir iz demektir. Faça izleri için internete satılan asit içerikli ürünleri sakın kullanmayın. Bu ürünler derin yanıklar yapmaktadır. İzleri geçirmek yerine kendisi yanık izi bırakır. Yine internette yazan ev yapımı maskeler işe yaramaz. 
Kısacası, faça izleriniz varsa ilk olarak bunun tamamen geçmeyeceğini bilin, yüzde yüz geçeceğini iddia ederek ürün satanlara inanmayın. Mutlaka bir dermatoloji uzmanına danışın. Doktorunuz sizin için en uygun tedaviyi size önerecektir.? 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı