YAKUTİYE BELEDİYESİNDEN KALDIRIM İŞGALİ DENETİMİ

Erzurum Yakutiye Belediyesi zabıta ekipleri kaldırım işgali denetimi yaptı.

Tarih: 24.04.2024 17:51
YAKUTİYE BELEDİYESİNDEN KALDIRIM İŞGALİ DENETİMİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yayaların kullanım alanı olan cadde ve sokaklardaki kaldırımların, işyerleri tarafından işgalinin önüne geçmek amacıyla pek çok noktada denetimler yapıldı. 

 Erzincan kapısındaki kahvehane esnafının kaldırım işgali yaptığı gerekçesiyle ikazda bulundu.

Ekipler, bölgelerde şikâyet konusu olan seyyar satıcı ve yaya kaldırımı işgaline son verdi. Denetimlerde seyyar satıcılar ve yaya kaldırımı işgalinde bulunan esnafa gerek şifai ve gerekse de yazılı uyarı yapıldı.

Yaz aylarında çay ocakları, kaldırımlara, park alanlarına ve vatandaşların geçiş güzergâhlarına sandalye koymamaları koymalarında ise cezai işlem uygulanacağını ifade eden Erzurum Yakutiye Belediyesi Yetkilileri, vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanabilmeleri için esnafın kurallara uyulması gerektiğini söylediler.

Erzurum Yakutiye Belediyesi Yetkilileri,” Bu konuda ekiplerimizle birlikte sahaya indik.  Tüm esnafımız gezerek uyarılarımızı yaparak tebligatlarımızı verdik. Bu sorunu çözmek için el birliği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Esnaflarımızın da bizlere yardımcı olmaları gerekiyor. Bu uyarılarımızı dikkate alarak kaldırım işgallerine son vermeleri gerekiyor. Ceza yazmak bizim için en son çaredir. Bunun için esnafımızı mağdur etmemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Vatandaşlarımızın şikâyetlerini dikkate aldık. İşgal konusunda yoğun şikâyetler alıyoruz. Kaldırım işgali ve esnaflar tarafından kapanan kaldırımlar yüzünden vatandaşlarımız yol ortasından yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da insanların hayatını tehlikeye atıyor. Vatandaşlarımız kaldırımlarda artık yürüyemez hale geldi. Bu sorunu el birliğiyle çözmemiz gerekiyor. Yaz aylarında çay ocakları, kaldırımlara, park alanlarına ve vatandaşların geçiş güzergâhlarına sandalye koymamaları koymalarında ise cezai işlem uygulanacaktır. Kesinlikle bu kurala bütün esnafımızın uyması gerekiyor. Bu sorunu el birliğiyle çözmemiz gerekiyor. Bu şehir hepimizin burada yapılan her şey şehrimizin menfaatinedir. Kaldırımlarda kuralları çiğneyen her şey toplanacaktır. Bu kanunlara uymayanlara da yasal işlem yapılacaktır”