Yardım talebinde eğitim öne çıkıyor

Palandöken Kaymakamı Mehmet Yavuz, Ramazan Ayı boyunca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde 600 kişiye, yaklaşık olarak 200 bin liralık gıda yardımı yapıldığının kaydını düştü. Vatandaştan gelen her türlü yardım talebini yerine getirdiklerine

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yardım talebinde eğitim öne çıkıyor

Günebakış/Nesrin Çetinkaya

Ramazan ayı boyunca birçok kategoride yardım hizmeti sunduklarını kaydeden Palandöken Kaymakamı Mehmet Yavuz, bu süre de yaklaşık 600 kişiye 200 bin civarında gıda yardımının yapıldığını söyledi. Gıda, kira, ev bakım-onarım ve daha birçok konuda vatandaşın yardım talebinde bulunduğunu dile getiren Yavuz, taleplerin yüzde 80´inin eğitime yönelik olduğunun altını çizdi.

PALANDÖKEN KAYMAKAMLIĞI VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Ramazan ayı boyunca yapılan yardımların detaylarına değinen Kaymakam Yavuz, ?Öncelikli olarak vatandaşımız her ihtiyacı için bizden yarım talep edebiliyor, başvuruda bulunabiliyor. Bizde Palandöken Kaymakamlığı olarak vatandaşımızın isteğine, talebine cevap vermekteyiz. Bunun için de birçok alanda çeşitli yardımlar vermekteyiz. Eşi vefat etmiş kadın yardımı, öksüz-yetim yardımı, muhtaç asker ailesi, muhtaç asker çocuğu, engelli ve engelli yakını, yabancılara yönelik sosyal uyum yardımı ve yaz aylığı gibi çok sayıda yardım ile vatandaşımızın talebine karşılık vermekteyiz. Bu yardımlarımız merkezi ödeme yardımlarıdır ve buraya aktarılacak parayı genel müdürlük göndermektedir. Bunların yanı sıra kira, gıda, giyim, ev bakım-onarım yardımlarımız var. Örnek vermek gerekirse belediye ile ortak bir ev bakım-onarım yardımımız var. 15 ev belirledik, bunlarım bakım, onarım ve tadilatını gerçekleştireceğiz. Baktığımız zaman şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımlarımız var. Şartlı sağlık yardımında 0-6 yaş grubunda ki çocukların aşılarını yaptırma süreci için yardımlarımızı yapıyoruz, ailelere destek oluyoruz. Şartlı eğitim yardımı ise annelerin aldığı bir yardımdır. Bunların dışında en ço9k eğitim alanında destek için bize gelmekte vatandaş. Çocukların okul masrafları, araçlar, gereçleri ve her türlü ihtiyacı için oldukça fazla talep almaktayız. Aldığımız yardım taleplerinin yüzde 80îni de bu eğitim yardımlarım oluşturtmaktadır. Yaptığımız yardımlarımızla gerek Ramazan´da, gerek sonrasında yine vatandaşımızın hizmetinde olacağız? ifadelerine yer verdi.