YAZ ÇİÇEKLERİ TEZGÂHLARDA!

Bahar ayıyla beraber rengârenk çiçekler tezgâhlarını renklendirmeye başladı. Vatandaşlar özellikle balkon çiçeklerine rağbet gösteriyor.

Tarih: 18.04.2024 14:13
YAZ ÇİÇEKLERİ TEZGÂHLARDA!

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Havaların ısınmasıyla beraber balkon ve bahçelerini süslemek isteyen birçok vatandaş, canlı çiçek arayışına girerken, renk renk çiçekler Salı pazarında görücüye çıktı. Tezgâhlarda yerini alan rengârenk canlı çiçeklere ilgi yoğun olurken, vatandaşlar özellikle balkon çiçeklerine rağbet gösterdi.

Havaların ısınmasıyla çiçek sezonunun açıldığı ifade eden çiçek satıcısı  Yavuz Mollaoğlu, satışların normal olduğunu söyledi.

Mollaoğlu,” Burada çoğunlukla mevsim çiçeklerimiz satılıyor. Bahar gelmiş. Çiçekler çok güzel ve evimize her çeşitlerinden aldık bahçemize dikeceğiz. Bahar gelince her yer şenleniyor çiçekleri görünce daha bir güzel oluyor daha bir hoş oluyor bahçemize dikiyoruz yazı böyle geçiriyoruz. Şu anda çiçeklere olan rağbet arttı çünkü bahar geldi.  Çiçekler tezgahlara gelince bahar tam anlamıyla gelmiş gibi oluyor. Güneşli havaları gören vatandaşlarımız saksısını, toprağını alıyor, bağına, bahçesine, evinin bahçesine koyuyor. Baharın gelmesiyle birlikte bahar çiçeklerini tezgahlarımıza dizdik. Çiçeklerimizin bakımına özen gösteriyoruz. Sevgiyle yetiştirilen çiçeklerin daha uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum. Hayata tutunmak için herkese çiçek yetiştirmesini tavsiye edebilirim. Her bitkinin farklı ışık isteği vardır. Bazı bitkiler gölge bitkisidir. Bazıları yarı gölge bitkisidir. Bazıları güneşi sever. Sardunyayı güneşe koyarsanız çiçekleri bol açar. Gölge bitkisini güneşe koyarsanız yanar. Havaların ısınmasıyla çiçek sezonunun açıldı. Bahar geldi, ortalığı şenlendirdik. Allah’ın izniyle renklendirdik her yeri. Baharın geldiği, doğanın uyandığı ve umutların yeniden yeşerdiği bugünlerde, seralarımızda ürettiğimiz çiçekler şehrimizi çiçek bahçesine dönüştürmeye hazırlanıyor.  Çeşitlerimiz çok fazla. Saymakla bitmiyor. Gülden laleye, sümbülden sardunyaya kadar bir çok çeşit canlı çiçeğimiz var. İç mekan çiçekleri hariç tabiki. En çok saksıdaki çiçekler tercih edilirken, gül begonyası, sakız sardunya gibi balkon çiçeklerine çok rağbet var. Ayrıca fesleğenler de şu dönemde çok tercih edilenler arasında. Özellikle yaz aylarında bulunduğu yerde sivrisinek olmasını engeller. Doğal sinek kovucudur. Bu yüzden de çok tercih ediliyor. Geçen sene fiyat çok uygun ama bu sene biraz artmak zorunda kaldı.”