YİNE ZAM! YİNE İSYAN!

Memur ve Memur emeklilerine zam gelmesi ile ilgili bugün beşinci ve son toplantısını yapan Hakem Kurulu memur ve memur emeklilerinin zam oranını netleştirirken, Erzurum’da ki vatandaşlar verilen oranlardan memnun kalmadı.

Tarih: 31.08.2023 23:29
YİNE ZAM! YİNE İSYAN!

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur Bingöl

2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2024-2025 yılları kapsamındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen toplu sözleşme görüşmelerinde Hakem Heyeti; 2024 yılı için yüzde 15+10 2025 yılı için yüzde 6+5 zam oranı üzerinde karar kıldı. Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız memur emeklileri ve emekliler gelen zam oranlarından memnun olmadıklarını ifade ettiler.

Memur ve memur emeklileri, “maaşlara gelen artışla beraber diğer her şeye de zam geldiği için aslında gelir ve gider arasında ki para farkında herhangi bir değişiklik olmuyor. Şu an memur çok iyi kazanıyor memur olmayan ne yapsın gibi bir algı oluştu ve bu şekilde düşünenleri haklı oldukları için kınamıyorum, ama bizler açısından da şöyle bir gerçek var kılı kılına denk getiriyoruz. Bunun nedeni ise memur ve memur emekli maaşlarına zam gelmesi üzerine sadece Erzurum olarak değil ülkemiz genelinde en temel ihtiyaçlar bağlamından tutun da lükse giren ihtiyaçlar bağlamına kadar her şey memura gelen zamla birlikte artış gösterdi. Onun için şu an zam konusunda verilen oranların hem bizler hem de diğer meslek gurupları için yeterli olmadığını düşünüyorum”.