YÜZDE 50 HİBE İLE YAPILAN AHIR PROJELERİ TAMAMLANIYOR?

DAP, GAP, KOP ve DOKAP kapsamındaki illerde, mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için yeni ahır-ağıl yatırımlarının desteklenmesi projesi kapsamında yüzde 50 hibeli olarak inşa edilen ahır projeleri bir bir tamamlanıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
YÜZDE 50 HİBE İLE YAPILAN AHIR PROJELERİ TAMAMLANIYOR?

 

Nesrin Çetinkaya

DAP-2 projesi kapsamında yeni ahır, ağıl yapımı için sahada yoğun eğitim çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Erzurum Tarım ve orman Müdürü Osman Akar,  yapılan çalışmalar sonucunda 2015-2018 yılları arasında 2 bin 34 başvuru yapıldığını belirtti. Bu projelerden 591´nin programa alındığını kaydeden Akar, şu ana kadar 30,2 milyon hibe destekle 221 adet ahır 2 ağıl yapımı tamamlandığını belirterek, Birçok işletmenin de inşaat süreçleri devam ettiğini söyledi.

?YÜZDE 50 SİZDEN, YÜZDE 50 BİZDEN, YÜZDE 100 SİZİN?

Aziziye İlçesinde ikamet eden çiftçi Şahset Kahraman tarafından yüzde 50 hibe desteği ile yapılan 49 Başlık Ahır, projesini yerinde inceleyen Akar tarafından Akar, ?Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında yüzde 50 hibe desteği ile yeni ahır ve ağıl yatırımlarının desteklenmesi projesi kapsamında yapılan çalışmaların olumlu sonuçlarını sahada görmekten büyük heyecan ve mutluluk duymaktayız. Yüzde 50 sizden yüzde 50 bizden yüzde 100 sizin sloganı ile yola çıktık. İlimiz hayvancılığı için çok önemli olduğunu düşündüğümüz DAP-2 projesi kapsamında yeni ahır, ağıl yapımı için sahada yoğun eğitim çalışmaları yürüttük. Bu çalışmalar neticesinde 2015-2018 yıllarında ilimiz yetiştiricilerinin yoğun bir proje başvurusu söz konusu oldu ve bu süreçte 2 bin 34 başvuru yapıldı. Bu projelerden 591 adedi programa alındı ve şu ana kadar 30,2 milyon hibe destekle 221 adet ahır 2 ağıl yapımı tamamlandı. Birçok işletmenin de inşaat süreçleri devam etmektedir? ifadelerine yer verdi.

DAHA FAZLA BAŞVURU BEKLENİYOR

Hayvancılığın gelişmesi ve modernleşmesi açısından bu proje ile önümüzdeki dönemlerde daha fazla başvuru ve faydalanıcı olmasının beklendiğini dile getiren Akar, Yetiştirici Şahset Kahraman´ a işletmesinin; bereketli, hastalıktan uzak ve bol kazançlı olması temennisinde bulundu.