Ömer KOZ


Bir Erzurum Romanı: Dokuz Çilingir

Bir Erzurum Romanı: Dokuz Çilingir


Erzurum’u ve Erzurum kapılarını anlatan Dokuz Çilingir romanı bugün itibariyle okurlarıyla buluştu. Erzurum'un dokuz tarihi kapısında gerçekleşen hikâyeler etrafında birleşen roman, okuyucuya Erzurum’u gezdirip sinesine işliyor. 

 

Her kapının yazılmamış bir öyküsü vardır. Kapıların yazılmamış öyküleri bazen insanın gönlünde bazen zihninde canlanan bir hayal gibi yer alır. Kapıları açıp öykülere kavuşmak için ihtiyaç duyulan çilingirler bizlerden hiç de uzak da değildir. Dokuz Çilingir romanında kapıları açan çilingirler, yaşanan öyküler ve bir gönül yolcusunun sessiz çığlıkları, derin endişe ve hayalleri Erzurum’un dününde ve bugününde yankılanıyor. Sadece bu şehirde değil Erzincan’ı ve Sivas’ı da içine alan mekânlarda bu güzel öyküler gönüllere işlenen bir dokunuşla gözler önüne seriliyor.

 

Erzurum’u, Erzurum mekânlarını, camileri, tarihi yerleri ve kültürel ögeleri, Erzurum’un tarihi kapılarını ele aldığımız Dokuz Çilingir adlı roman okuyucusu ile bugün itibariyle buluştu. 

 

Erzurum’a ait bir portre çizen bu romanı okuyup Erzurum’da tarihi bir seyir yaşayacaksınız ve soluksuz hikâyeleri peş peşe okuyacaksınız. 

 

Keyifli okumalar dilerim.