Yener GÖZÜTOK


“Ceketimi koysam kazanır”

MHP Erzurum teşkilatı Kamil Aydını vekil yapma teşkilatına dönüşmüş durumda.


Dünya da değişse de Erzurum da değişmeyen bir siyasi gelenek var. “Ceketimi koysam kazanır”

14 Mayısta yapılacak Milletvekili seçimleri öncesi siyasi partiler 600 vekil için adaylarını belirledi ve açıkladılar. Gelenek değişmedi, liste birler genel merkez tasarrufunda oldu. İyi parti hariç, onlar temayül yoklamasında çıkan sonuca göre belirlediler listelerini.

Malum Akp 1.sıra Selami Altınok,

Kaymakamlık, sonra özel idare müdürlüğü, valilik ve emniyet müdürlüğü, kısa bir dönmemde iç işleri bakanlığı.

Herkes bilir Erzurum da Özel idare başkanlığı dönemi sıkıntılıdır.

Sanırım vekillik de bu ikinci dönemi.

Biz kendisini 2019 belediye seçimlerinden hatırlarız.

Özellikle Oltu ve Tortum da kazanması muhtemel adaylardan olan Muammer Yiğider ve Necmettin Taşçı hakkında söyledikleri, yenilir yutulur değildi. Muammer Yiğider için sarf ettiği cümleler kavgada söylenmez. Köy köy gezip, Muammer Yiğider, rahmetli  Erkal’ın masa arkadaşı diyecek kadar ileri götürmüştü işi. Seçmenin yakasındaki BBP rozetini  çıkarıp yere atmasından, eli ile Narman da adayın afişini sökmesinden de hiç bahsetmiyorum. Seçim günüde, ne kadar Jandarma ve polis varsa Tortum da seçmene baskı kurmak için sandıkların başına dikmişti. Çabaları boşa gitti ve Oltu Ve Tortumu kaybetti. Seçim gecesi kaymakamlıkta sabahladığını biliyoruz. Oltu belediye başkanını ve encümenin araç istekleri üzerine de “Aracınız yoktu niye aday oldunuz diye azarlamıştı” bu olay ulusal basına da yansımıştı. Bunların seçmen iradesine ve demokrasiye saygı ölçüleri bu.

Bu mevcut belediye başkanları şimdi kendi partisinde, bu lafları onlar söylememiş, hiç bu olaylar olamamış gibi yüz yüze bakıyorlar.

Siz hiç Selami Altınok’u meclis kürsüsünde gördünüz mü? Kaç kanun teklifi vermiş. Erzurum’a hangi hizmeti getirmiş. Bu memleketin hangi derdine derman olmuş, hangi hizmet de imzası var ki, şimdi liste bir. Sanırım özellikle Tortum, Oltu ve Olur seçmeni gerekli cevabı sandıkta verecektir.

Liste2 nin Kimliğinde İspir yazması dışında Erzurum la bir alakası yok.  Sanırım Diyarbakır dan aday adayı olmuş Erzurum’a göndermişler. Akdağ’ın boşalttığı ispir kontenjanından. Fazilet hanımı hatırlayan var mı? Oda İspir kontenjanından gelmişti ve gitti. 

MHP liste bir Kamil Aydın. Erzurum için tam bir hayal kırıklığı. Belediye başkan adaylığı ile başlayan siyasi serüveni vekil olarak devam ediyor. Erzurum halkının yüksek beklentisi olan Aydın maalesef hiçbir zaman bekleneni veremedi. Sanırım Erzurum dan çok MHP ye katkı sağlıyor. Ankara dan geri gelmiyor, Erzurum la tek diyaloğu parti çalışmaları. Erzurum diye bir derdi yok zaten. MHP Erzurum teşkilatı Kamil Aydını vekil yapma teşkilatına dönüşmüş durumda. Bu dönem 1 bile tehlikede benden söylemesi.

İyi Parti Temayüle uyarak yaptı listesini vebali günahı da delegeye ait. Söyleyecek fazla söz yok. Zekayi kayanın Erzurum da Cinisli kadar ederi var mı bekleyip göreceğiz.

Dip not olarak;  Zekiye Çomaklı Muhsin Başkan için defalarca, MHP den ayrıldığı için hain ifadesini kullanmıştır. Şimdi Rektörlükten kovulma oğlu önünden bile geçmediği partiden liste bir. Ne diyelim dün dündür, bugünde bugün.

CHP liste bir, doktor, Horasanlı, Erzurum halkının pek tanımadığı bir isim. İBB de Mezarlıklar daire başkanlığı yapmış. İşi çok zor, kendini anlatana kadar seçim biter sanırım.

14 Mayıs seçimleri Ülkemize ve memleketimizi hayırlı uğurlu olsun. Halkın iradesine sonuna kadar saygılıyız. Millet ne derse o. Unutmayın patron sizsiniz. Kim hangi adayı dayatırsa dayatsın son söz sizin.

 Kimse artık ceketini seçtirmesin bu memleket de.