Abdurrahman ZEYNAL


ERMENİ MESELESİNDE TARİHİ İKİ BELGE

ERMENİ MESELESİNDE TARİHİ İKİ BELGE


Her yıl 24 Nisanda Ermeniler özellikle Batılı devletleri ajite ederek Türk Milleti hakkında yalan, yanlış ve iftiralarla dolu kinlerini kusturdular.
Halbuki gerçekler hiç bir zaman siyasilerin dediği gibi değildi. 
İşte iki Ermeni kişinin konuyla ilgili itirafları. Bunları okuduğumuzda Türk Milletinin masum, suçsuz, Ermenilerin katliamları yapanlar olduğunu göreceksiniz.
Ermeni tarihçi A. A Lalayan 1936 yılında Rusya’da yayınlanan “Revolyulsionnıy Vostok” adlı derginin 2 ve 3 nolu sayılarında yaptıklarını özetle:
Taşnaklar, Ermeni kitlelerini milli maskeyle aldatarak Türkleri imha etmeye çağırdı.
Çarlık hükümeti, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinde bir dayanak yaratarak boğazları ele geçirmek ve Akdeniz’e inmek için Ermenileri kullandı. 
Ermeni gönüllü birlikleri, bu amaçla Çarlık makamları tarafından örgütlendi.
Taşnak gönüllü hareketi, on binlerce Türk köylüsünü Ortaçağdan kalma yöntemlerle katletti.
Taşnaklar, bu uygulamalarıyla karşılıklı kırımı ateşlediler ve kendi gerici amaçları uğruna Ermeni halkını feda ettiler.
Taşnaklar, Müslüman Türk Köylülerini katletmekte kalmadılar, onların varlıklarını yağmaladılar.
Bağımsız Ermenistan döneminde gerek Kafkasya'da, Gerek Türkiye topraklarında İngiliz, Fransız, Alman, Amerikan Emperyalizmine alet oldular şeklinde Sovyet Rus Dergisinde yazmaktadır.
Ermenistan'ın İlk Başbakanı; Ohanes Kaçaznuni 1924 yılında Bükreş'te yaptığı konuşmada “Türkler ne yaptıklarını biliyorlardı ve bugün pişmanlık duymalarını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır, sonradan da anlaşıldığı üzere, Türkiye’de Ermeni meselesinin temelli çözümü açısından bu yöntem en kesin ve en uygun yöntemdi” demektedir. 
Yine Kaçaznuni ; “Rusların gayeleri; her neye mal olursa olsun Türkiye Ermenilerini kurtarmak değildi ve hiçbir zamanda öyle olmamıştır. Biz onlara kendi arzumuzla hizmet ettik, sürüklendik, gerçekte ise onların gayelerine ulaşmış olduk”.
Ohannes Kaçaznuni
Ermeni Taşnak Cemiyeti Reisi 1924 Bükreş