Muhammet Yılmaz


Para için değer satanlar…

Aziz Türk Milleti’nin mili değerleri, bir kez daha para için ruhunu satanlar tarafından ayaklar altına alındı. Ne içler acısı bir durum…


Geçtiğimiz akşam Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa Maçı’nda Araplar, ne denli saygısız bir millet olduklarını bir kez daha gösterdiler. 

İlk başta akılarla gelen soru şu olmalıdır; Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, ülkenin önemli spor organizasyonlarının birisi neden Arap memleketinde oynanıyor? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin aklında ne geçiyordu? Bu karar nasıl alındı? Bu soruların ardından konuşulmaya devam edilebilir. 

Uğruna milli yas ilan ettiğiniz adamların her Türk vatandaşının (bazıları hariç) kırmızıçizgisi olan Atatürk’ü kabul etmemeleri… Bu nasıl bir saygısızlık, nasıl bir yoksunluk… 

En kötüsü de bu adam hâlâ o koltukta rahatça oturuyor ve oturmaya devam edecek olması. Ne kadar içler acısı bir durumdur bu böyle. Bu memlekette her zaman gençlerin Atatürk sevgisi sorgulanmıştır, ağzından Atatürk ismini geçiren her gence yan gözle bakıldığı zamanlar olmuştur. Erzurum’da bu durum böyledir. Atatürk’ü bir konunun içinde geçirdiğimi zaman bize kızgın gözlerler bakan insanlar olmuştur. Ancak ben söylüyorum ki ben bildiğim yoldan dönmem, Atamı Arap sarhoşların diline meze etmem. 

Son olarak, dün gece iki takımın ortak yayınladığı açıklamaya gelelim. Eminim ki herkes bu açıklamaya acı acı gülmüştür. Arap kardeşlerini üzmemek adına ülkeyi yönetenler bu iki takıma nasıl bir baskı yaptıysa, o masadan gözleri sinirden kıpkırmızı olarak kalkan insanlar Araplara teşekkür edecek… Rüyamda görsem inanmam. Bir kez daha anlamış olduk ki bu ülke de para, her kel insanın ortak noktasıdır. Para uğruna bu ülke için canını verenleri yok sayanların vay haline!