Alpaslan CENGİZ


Seçim sonrası..

Mahalli idareler seçimleri üç beş olay dışınca sükûnet içerisinde tamamlandı...


Evet nihayetinde partizanlığın düşmanlaştırdığı sokak insanlarının aksine milletin kahiri siyaseti hayat merkezine yerleştirmediğini partizanlığın ötesinde millet menfaatini öncelediğini tüm partizanlara ve şakşakçılarına çok ağır bir dille anlattı..

Ve görüldü ki partilerin hiç birisi millet nazarında kutsal değil..

Milletin kahirinin nazarında Umumun menfaatleri ferdi menfaatlerden daha önemli..

Seçimlerde CHP yıllar sonra birinci parti çıktı..

CHP kadrolarının  bu başarıda bir dahli olduğunu kimse düşünmüyor..

Seçim sonrası milletin AKP ye ders vermek adına görmezden geldiği CHP'nin jakoben tavrı seçim zafer sarhoşluğu ile milletin gözüne sokuldu..

Kazanana hayırlı olsun ..

Seçimin yegâne kaybedeni Millet olmuştur..

Millet siyasete ve siyasetçiye olan güvenini kaybetmiş, sandığa gitmemiş, iktidar ve alternatifi olduğunu iddia edenlere itibar etmemiştir..

İYİ Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve daha onlarca parti millet için hiç bir anlam ifade etmemektedir..

Kısmi Şahıs başarıları ile Partilerini devam ettire bileceğini düşünün Parti liderleri bu anlamsız gayretlerinden vazgeçmeli ve milletin önünü açmalıdır.

Yeniden Refah Partisi'nin sandığa yansıyan başarı hikaye ise ancak ve ancak mazideki güzel günlerin özleminden ibarettir..

Siyasal İslam bir daha doğrulamak üzere millet nazarında yıkılmış ve yok olmuştur..

Milliyetçi Partiler Bu seçimde sergiledikleri tavırla mazilerini inkar etmiş, Milletin bekası için makamları ellerinin tersiyle iten Milletperverlerin yerini, makam sevdası ile milletin çocuklarını maceraya sürükleyen il başkanları almış ve bu fütursuz davranışlar hafızalara kazınmıştır..

Bu seçim kanaatimce, 

Makarnacı diye aşağılanan Milletin feraseti aşağılayanları dahi kurtarmıştır..

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün özetlediği feraset vucüt bulmuştur..

'milletin geleceğini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır …….