Yener GÖZÜTOK


Yandı Yürekler yandı

Yandı Yürekler yandı, yağan karı ile sönmez diyerek tekbirlerle, 4 Nisan da karlı bir Ankara günü binler sonsuzluğa uğurladı başbuğlarını.


20 li yaşlarımızın idolü, başbuğu. Heybetli gövdesi, gür sesi, askeri disiplini ile ülkücü hareketin lideri. Zor zamanların devlet adamı.

Tarihte iz bırakan kaç lider vardır? Türkeş, çok partili hayatımızda, başta Türk dünyası olmak üzere dünyaca tanınan ve yakından takip edilen liderlerin en başında geliyordu. 80 yıllık ömür, turan bayrağını yükseltme, Türk adını dağa, taşa, Ay’a, Mars’a yazdırma kavgasıyla geçmiştir. Dağınık milliyetçiler onun etrafında toplanmış Türk Siyaset hayatının belirleyicisi olmuştur.

Ben şahsen kendisini tanıma fırsatı bulamadım. Fakat bizim yedi sülalemiz ülkücü, milliyetçi olduğundan çocukluğumuzdan beri ülkücü hareketin içindeydik. Gençliğimizde aile büyüğümüz Aslan Gözütok’un 80 öncesi Ülkü ocakları İl başkanı olması da bizim fikir ve siyaset dünyamızda büyük etkisi olmuştur.

1992 yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun MÇP den ayrılıp BBP yi kurmasından sonra farklı bir kulvara savurdu bizi. 1992 den 2020 ye kadar BBP saflarında ve Muhsin Yazıcıoğlu çizgisinde siyasi hayatımız devam etti. Alpsan Türkeş’in fikir dünyası hep yolumuzu aydınlatmıştır. Muhsin başkan ayrıldıktan sonra MHP liler tarafından hep hain olarak anılsa da, O hiçbir zaman ne Türkeş hakkın da, nede partisi hakkında en ufak bir eleştiri, nede kötü bir söz söylememiştir. Hep şunu söylemiştir. MHP bizim onurlu mazimiz, Türkeş de başbuğumuzu dur. Kim ne derse desin bu gerçek hiç değişmeyecektir demiştir. Eleştirilere hep kulaklarını tıkamış, ona karşı bozkurt işareti yapanlara, oda aynısını yaparak karşılık vermiştir. Siyasi hayatı MHP den ayrılma gerekçelerini anlatarak geçmiştir.

4 Nisan tarihinde Başbuğ rahmetli olunca, baba ocağına cenazeye gitmek gerekir dedi. Arkadaşları gitme, saldırırlar hakaret ederler dedi.

O kimseyi dinlemedi ve baba ocağına taziye ye gitti. Girişinde münferit bazı yuhalamalar olsa da o kimseye aldırmadı. O da başbuğu gibi vefa insanıydı ve başbuğuna son görevini yapmalıydı. O da öğle yaptı.

AlparslanTürkeş Türk gençliğinin asla unutmayacağı bir liderdir. O nun idealleri ve davası bugünlerde yanlış ellerde olsa da, ilel ebet yaşayacaktır. Gençlere bıraktığı ilkeler ve idealler onların yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Ruhu şad mekanı cennet olsun.