Kurban pazarında kıyasıya kurbanlık pazarlığı

Erzurum´un Aziziye İlçesindeki hayvan pazarında satıcı ile alıcı arasında kıyasıya pazarlıklar yaşanırken, 1 ton 100 kiloluk kurbanlık 18 bin 750 liraya satıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kurban pazarında kıyasıya kurbanlık pazarlığı


Kurban Bayramına sayılı günler kala Erzurum hayvan pazarında canlılık yaşanıyor. Aziziye İlçesindeki hayvan pazarında satıcılar ile alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yapılmaya başlandı. 1 ton 100 kilogramlık tosunu almak için pazarlık yapan alıcı Ümüt Çavunt adlı vatandaş sıkı pazarlık sonucunda 21 bin TL istenen tosunu 18 bin 750 liraya satın aldı. Bu kurbanlığın İstanbul´da 25 bin liradan aşağıya alınmayacağını ifade eden alıcı Ümit Çavunt, ?18 bin 750 liraya aldım. 1 ton 100 kilogram geliyor. Eğer bende de almak isteyen olursa satarım. Bu hayvan Bingöl hayvanıdır. Bu kurbanlık İstanbul´da olsa 25 bin liradan satılmaz. Buranın şartları itibarı ile kurbanlığı bu fiyata aldık. Canlı kilosunu 18 liradan falan satıyorlar. Bura ile İstanbul´u kıyaslarsak aradaki farkın çok olduğunu göreceğiz? diye konuştu.
Satıcı Hasan Yeşil ise, tosunun daha fazla edeceğini söyleyerek, ?Bu hayvanı Bingöl Karlıova´dan getirdim. 21 bin liradan aşağı vermezdim ama arkadaşlar zorladılar. Mecburen pazarlıkta öyle oldu. Arkadaşları kırmayarak sattım tosunu. Ama normalde tosunun hakkı daha fazladır. Canlı kilosu nereden baksan 1 ton 100 koli geliyor. Verdim 18 bin 750 liraya? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı