Yılmaz'dan 31 Mart ve kentsel dönüşüm vurgusu

Yılmaz'dan 31 Mart ve kentsel dönüşüm vurgusu

Tarih: 17.02.2024 14:28
Yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “31 Mart’ta bu seçimin demokrasi anlamında bir olgunluk içerisinde tamamlanacağına yürekten inanıyorum. Önümüzdeki dönem, kentsel dönüşümü hızlandırıp afet risklerini azalttığımız dönem olacak” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Burada konuşan Yılmaz, 31 Mart yerel seçimlerinde Adana’nın gerçek belediyecilikle tanışacağını söyledi. Yılmaz, “Bugün Adana’da çok güzel bir gün yaşıyoruz. İnşallah 31 Mart seçimlerinden sonra 1 Nisan’da sadece iklim açısından değil siyasi açıdan da çok güzel bir mevsim başlayacak Adana’da. Adana çok kıymetli bir ilimiz. Buralara merkezi idare olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye çalıştık. Bir takım ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destek olduk. Sadece merkezi idareyle bir bölgenin kalkınması mümkün değil. Yerel yönetim de çok önemli. Fatih Mehmet Kocaispir’e yürekten teşekkür ediyorum. Yüreğir’de çok başarılı işlere imza attı. Gerçek belediyeciliğin örneğini koydu. Gerçek belediyecilik Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymaktır. Bunu değerli kardeşimiz yaptı. Fatih Mehmet Kocaispir hazırlıklarını yaptı, ekibiyle birlikte yönetime hazır. Ona onay vermekte size düşer. Adana’da yeni bir milat, yeni bir dönem başlatacağız. Fatih bey mirası inşallah sizlerin desteğiyle Dr. Halil Nacar’a bırakacak. Halil bey idarecilikten gelen bir arkadaşımız. Ben Yüreğir’e her geldiğimde Bingöllü hemşerilerim bize hep sağlık birinci mesele diyorlar. Yüreğir’e sağlıktan gelen bir başkan geliyor. Hastanemizde zaten bitiyor. Halil kardeşimiz güzel bir hazırlık yaptı. Başarılı bir yönetici. Deprem zamanında bunu gösterdi. Sadece Adana’nın değil, bütün deprem illerinin lojistiğini Adana’dan kendisi yönetti. İnşallah o konularda gösterdiği beceriyi belediye başkanı olarak gösterecek. Pandemi döneminde yaptıkları hiçbir zaman unutulmayacak. Türkiye yüzyılında gerçek belediyecilikle, ak belediyecilikte Adanamızı geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
“Sonuna kadar başkanlarımızın arkasındayız”
AK Parti belediyelerinin halka hizmet için çalıştıklarını aktaran Cevdet Yılmaz, “Gerçek belediyecilikten biz şunu anlıyoruz. Bazıları kişisel kariyerleri için veya ideolojik amaçlarlar belediyeyi araç olarak kullanıyorlar. Biz belediyeyi halka hizmet amacıyla kullanacağız. Kanunlarda yapması gereken neyse bizim başkanlarımız onu yapacak. Bizim başkanlarımız başka yerlere basamak yapmak için değil, sizlere hizmet etmek için belediye kaynaklarını kullanacaklar. Bizde sonuna kadar arkalarında, yanlarında olacağız. Elimizden gelen tüm imkanlarımızla Adana’ya destek olacağız. Yüreğirliler de kendi bölgelerinden çıkan büyükşehir belediye başkanının artısını görecekler” diye konuştu.
“Esas amacımız gelecek afetleri önlemek”
31 Mart seçimlerinin demokrasi anlamında bir olgunluk içerisinde tamamlanacağını beklediklerini vurgulayan Yılmaz, kentsel dönüşüm çalışmalarının da hızlanacağını belirterek şunları söyledi:
“Hiç kimse süper kahraman. Bu işler ekip işi. Herkes hep birlikte çalışınca bereket ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönem bu seçimi demokrasi anlamında bir olgunluk içerisinde tamamlanacağına yürekten inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Adana’ya sevgilerini, selamlarını iletmek istiyorum. İnşallah cumhurbaşkanımız Adana’ya gelecek. Adana’da çeşitli çalışmalarımız var. Depremin yaralarını saracağız. Ancak bu yetmez. Esas yapmamız gereken gelecek afetleri önlemek. Bunun da yolu belli. Dirençli Adana şehri oluşturmamız lazım. Kentsel dönüşümü hızlandırmamız, çok daha sağlam, sağlıklı şehirler kurmamız lazım. Gazi meclisimiz onay verdi ve artık yeni bir kentsel dönüşüm kanunumuz var. Cumhurbaşkanımız kentsel dönüşüm ile ilgili yeni bir kurum kurdu. İnşallah önümüzdeki dönem kentsel dönüşümü hızlandırıp afet risklerini azalttığımız dönem olacak. Adana her alanda hak ettiği yerde değil. Çok daha fazla potansiyeli olan bu kentimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar merkezi idare olarak 126 milyar lira yatırım ve harcama yapmışız. Ancak bu yetmez. İnşallah yerel yönetim ve merkezi yönetim el ele verip Adana’yı çok daha kaliteli hizmetlerle buluşturalım” dedi.
“Evlenen gençlere destek olacağız”
Aile ve Gençlik Fonu’ndan bahseden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yeni evlenen gençlere destekler veriyoruz. İlk başvuruları almaya başladık. Yeni evlenen gençlerimize 150 bin lira faizsiz kredi veriyoruz. 4 yılda geri ödeyecekler. İlk başvuruları deprem bölgesinden almaya başladık. Bunu daha da geliştirip yeni evlenen gençlere de destek olmuş olacağız” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı